In Between Mariek Hemelaar
In Between
Pachamama
Pachamama

Vanaf zondag 4 september kun je genieten van beeldhouwwerk van Mariek Hemelaar.

haar beelden hebben uitdagende namen zoals Fier, In Between, Ontplooiend en Pachmama enz. staat haar werk nu in de Kunstweibudel te pronken klaar om naar andere tuinen te gaan.

Over de kunstenaar

Mariek Hemelaar-van Wijck is geboren in Beek, bij Nijmegen.

In 1974 ging ze naar Eindhoven om daar de opleiding NXX te volgen voor lerares beeldend vormen. Door het volgen van cursussen heeft zij zich verdiept in het beeldhouwen in hout en steen en het werken met mozaïek en glas.

Na jaren gebeeldhouwd te hebben bij het beeldhouwerscollectief “Het HakHok”, waarmee ze jaarlijks een tentoonstelling organiseerde, is ze nu actief  bij de Vresselse Beeldhouwers in Breugel .

In haar stenen beelden laat ze zich door de steen leiden naar het uiteindelijke resultaat. Vaak is de natuur haar uitgangspunt, want “er is geen mooiere kunst, dan de natuur”.

Bovendien houdt zij van de uitdaging om cursisten het beeldhouwen te leren en ze laten ontdekken hoe een figuur uit de steen naar voren kan komen.  Dus kijken hoe de vorm al in de steen zit en hoe het ontwerp er vervolgens uit gehakt kan worden.

Ze abstraheert haar figuren en zoekt naar beweging in haar beelden, soms zit de steen vol verrassingen en is het een uitdaging voor mij “om te luisteren naar de steen”.

 

 

DutchEnglishGerman